lauantai 20. lokakuuta 2012

Tunneli ei ole ainoa asia näissä kunnallisvaaleissa

Tänään olin Tampereen keskustorilla Vihreiden vaalimökillä jakamassa käyntikortteja ja vaalilehteä. Jonkin verran pääsi puhumaan politiikkaakin. Useimmiten siitä tunnelista mutta eräs "asiakas" ansiokkaasti kritisoi tätä tunnelihärdelliä että on näissä vaaleissa muitakin asioita kuin tunneli.

Yleisnäkymää keskustorilta etelään
Esim. Tampereella on ongelmia SoTe-alueella eli sosiaalipuolella palvelut ovat viime aikoina keskitettynä entistä enemmän mistä seuraa, että avuntarvitsijoiden täytyy matkustaa kaupungin keskustaan jotta saavat apua ja jonoutumisen johdosta päätöksien teko kestää liian kauan. Tähän ratkaisu voisi olla palvelun tuominen lähemmäksi tarvitsijoita ja lisähenkilöstön palkkaaminen. Painoarvo tulisi olla sillä, että palvelu tuotetaan asiakaslähtöisesti.

Terveyspuolella olen saanut torilla kuulla, että sairaanhoitajilla on suuri työkuorma ja heitä ei ole riittävästi. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että hoitajat eivät hakeudu tämmöisiin sairaaloihin. Ratkaisuna tietenkin palkata lisää hoitajia. Mistä rahat? Soisin, että rahaa säästyisi tähän tekemällä asioita fiksummin esim. ei pompoteta asiakkaita sairaaloiden välillä ambulanssilla turhan takia vaan hoidetaan asiakasystävällisesti ja joustavasti. Mikäli tämä ei onnistu on veronkorotukset minulle OK, terveyspalvelut on sellainen asia mitkä pitää hoitaa kunnialla. Kunnia-asia nääs.

Tampereen talouteen liittyen on semmoinen ongelma, että menot kasvaa tuloja nopeammin joten tulopuolta pitäisi saada kasvatettua. Työttömyysprosentti Tampereella on korkea joten työpaikkoja tarvitaan lisää. Yksi tapa kasvattaa yritystoimintaa on Uuden Tehtaan tyyppiset ratkaisut mutta myös perinteisiä yritystontteja ja tiloja tarvitaan. Tampereella on paljon koulutustoimintaa, yliopistoja kaksin kappalein joten on harmi jos niistä ei poiki uutta yritystoimintaa.

Raatihuone
Joukkoliikenteestä ja lapsista (niistä erityisistä) kirjoitinkin jo aiemmin. Tampereen vihreiden vaaliohjelmasta löytyy lisää parannusideoita. Mikäli saamme mandaatin näitä asioita ajaa, parannuksia varmasti tapahtuu. Tottakai asioista joudutaan muiden puolueiden edustajien kanssa neuvottelemaan eikä päätökset ole yksi yhteen halumme kanssa, mutta on hyvä, että suunta on oikeanlainen. Siitähän demokratiassa loppupeleissä onkin kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti